News

18 Temmuz 2008

Blokların efendisi geri dönebilecek mi?

2007-08 sezonu geçirdiği diz sakatlığı sebebiyle kısa kesilen NBA'in efsanevi oyuncularından Alonzo Mourning'in, sağ dizine uygulanması gereken prosedürler yüzünden yeni sezonun ortalarına kadar parkeye dönemeyeceği için tecrübeli pivotun takımsız kalma riskiyle karşı karşıya kaldığı belirtiliyor.

Güney Florida Sun-Sentinel'de çıkan haberlere göre Mourning'in rehabilitasyonuna yakın kaynakların, 38 yaşındaki oyuncunun sağ dizinde geçirdiği sakatlığın tedavi sürecinin sezonun ortasına kadar sürebileceğini söylediği belirtiliyor.

Şu anda Miami Heat kadrosunda bulunan ancak kontratı tamamlanan Mourning'in diz sakatlığının ne kadar süreceği ya da oyuncunun emekliliğine yol açabileceği ihtimali yüzünden hiçbir takımın Mourning ile sözleşme imzalamaya yanaşmaması bekleniyor.

2006 yılında şampiyonluğa ulaşan Miami Heat'de benchten gelerek kritik katkılar yapan ve savunmaya getirdiği dinamizm ile taraftarların sevgilisi olan "Zo", yaptığı bloklar ile çemberi zorlayan oyuncuların adeta korkulu rüyası olmuştu.

2007-08 sezonuna Heat tarihinin en çok hücum ribaundu alan oyuncusu olmak için 4 ribaunda daha ihtiyacı varken giren Blokların efendisi 8 farklı sezonda Miami'nin en fazla blok yapan oyuncusu olmuştu. 2134 blok ile 2006-07 sezonunu aktif oyuncular arasında normal sezonda en çok blok yapan 3. oyuncu olarak kapattı.

Alonzo Mourning, kariyerinde 7 kez All-Star olmuş, 2 kez de NBA'de yılın defansif oyuncusu seçilmiş ve 1 kez de NBA'in en değerli ilk 5'ine seçilme başarısı göstermiş çok değerli bir oyuncudur.

kaynak : NBA